Rólunk

A 6 csillagos Gallicoop

MAGYAR TULAJDON

A szarvasi székhelyű Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. angol-magyar vegyes vállalatként, zöldmezős beruházás keretében 1989-ben alakult. Napjainkban a vállalat Magyarország legnagyobb, vertikális pulykahús termelő integrációjával rendelkezik, amely értelmében a pulykatenyésztéstől a feldolgozáson át egészen a csomagolásig minden munkafolyamat zárt rendszerben valósul meg. A több mint a 25 éves Gallicoop többségi (85%) magyar tulajdonú zártkörűen működő részvénytársaság.

MAGYAR ALAPANYAG

A cég termékeinek előállításához angol és kanadai Hybrid és Beauty pulykákat használ fel. A Gallicoop saját maga végzi a pulyka-keltetést, a felhizlalt pulykák feldolgozását, a húskészítmény-előállítást, valamint az így elkészített termékek értékesítését (termelési és értékesítési rendszer). Mindemellett a cég irányítja és fogja össze a feldolgozásra kerülő pulyka törzstartását, nevelését, és hizlalását (termelési integráció).

MAGYAR SZÜLŐPÁR

A komplex termelési és termeltetési tevékenységet azzal az elképzeléssel alakította ki a cég, hogy a törzstartástól a feldolgozó üzembe bekerülő pulykaállományig a termelés egyes fázisaiban minden szereplő a saját tőkéjével és a saját kockázatára termeljen. A Gallicoop ezen a területen két tevékenységet tartott fenn magának: a törzsállományhoz szükséges szülőpárállomány biztosítását, valamint a törzs- és hízóállományokhoz szükséges tojások keltetését. Minden egyéb fázist – így a törzsállomány nevelését, a tojások termelését, továbbá a hízóállatok előnevelését és hizlalását – önálló, a Zrt.-vel hosszú távú szerződéses kapcsolatban álló magyarországi termelőkkel végezteti.

MAGYAR VÁGÓÜZEM

Az eleinte kizárólag vágóhídként működő szervezet folyamatosan szélesítette tevékenységi körét, hogy mára a munkafolyamat minden lépését ellenőrizni tudja „az óltól az asztalig”: a speciális baromtakarmány előállításától a pulyka felnevelésén, feldolgozásán és csomagolásán át egészen a végtermék piacra kerüléséig minden munkafolyamatot kontrollál, garantálva ezzel az EU-s élelmiszerbiztonsági szempontok érvényesülését és a kiváló termékminőséget.

MAGYAR TAKARMÁNY

A vállalat 1994-ben vásárolt egy takarmánykeverő üzemet, amely biztosítja az integrációba bevont termelők takarmányszükségletét, s amely által a társaság alapanyag-ellátása kiegyensúlyozott. A Gallicoop 2003-ban két nagyobb beruházást valósított meg ezzel kapcsolatban: egyrészt létrehozta a Premix üzemet, így nincs kiszolgáltatva az import premixek minőségének, másrészt kiépítette a Tamix takarmánykeverő üzem expander vonalát.

MAGYAR MUNKAERŐ

A vállalat közel kilencszáz embernek ad munkát, ezáltal a régió egyik legnagyobb munkáltatója. A Gallicoop kiemelt figyelmet fordít a dolgozóira, ezért számos olyan intézkedést hozott már, amely támogatja dolgozói közérzetét és javítja a munkakörnyezetet, valamint támogatja a magasabb szakmai képzettség megszerzésére irányuló dolgozói törekvéseket is – erőfeszítéseit szakmai díjak és elismerések tükrözik.